Ministerul Sănătății își cere scuze: Catedrala din Timișoara trebuie să ne adune, nu să ne dezbine

Reprezentarea grafică a Catedralei din Timișoara a fost rectificată prin adăugarea crucilor în postarea Ministerului Sănătății pe Facebook. Într-un comentariu, reprezentanții instituției și-au cerut scuze, spunând că nu-și doresc să creeze dezbinare prin folosirea imaginii bisericilor, care sunt simboluri ale unității.

Ministerul Sănătății a reacționat prompt la cerința Arhiepiscopiei Timișoarei și la observațiile utilizatorilor de Internet.

Într-un comentariu adăugat după corectarea graficului, reprezentanții instituției au scris:

„Credința și știința se completează reciproc. Nu ne-am dorit niciodată să transmitem un alt mesaj prin comunicarea noastră și ne cerem iertare că am făcut-o neintenționat. Aveți dreptate, ilustrației Bisericii din Timișoara îi lipsește un detaliu foarte important care acum și-a recăpătat poziția firească.”

„Nu ne-am dorit niciodată să lezăm cultura sau credința, ele sunt legătura dintre noi, o punte între oameni. Biserica din Timișoara, ca orice alt monument spiritual sau cultural, trebuie să ne adune, nu să ne dezbine. Simboluri ale locurilor pe care le numim acasă. Simboluri ale unității”, mai scrie în comentariul postat pe Facebook de minister.

„În spatele ecranelor suntem oameni, iar oamenii greșesc. Vă promitem că o să fim mult mai atenți în viitor, că învățăm din greșelile pe care le facem, mici sau mari”, se încheie mesajul transmis pe această cale.

Opinia publică a reacționat în cursul zilei de joi la o postare în care Ministerul Sănătății promova vaccinarea folosind imagina unei catedrale emblematice pentru România: Catedrala mitropolitană din Timișoara. Edificiul era prezentat fără crucile de pe turle – mai precis, fără brațul orizontal al acestora:

Arhiepiscopia Timișoarei a transmis că nu a permis folosirea imaginii edificiului pentru campanie și a rugat reprezentanții ministerului să rectifice imaginea sfântului locaș în conformitate cu realitatea, adăugând crucile care îl definesc.

Surse foto: Marko Aragian / Flickr (foto catedrală); Ministerul Sănătății (grafic)

Comentarii Facebook


Știri recente