Arhiepiscopia Timișoarei cere Ministerului Sănătății să adauge crucile în reprezentarea grafică a catedralei

Arhiepiscopia Timișoarei a cerut Ministerului Sănătății ca reprezentarea grafică a Catedralei din Timișoara să fie modificată conform realității. Vizualul utilizat de minister în campania de promovare a vaccinării pe rețelele sociale prezintă lăcașul de cult fără crucile de pe turle.

„Arhiepiscopia Timișoarei își exprimă surprinderea și regretul față de postarea pro-vaccinare promovată de Ministerul Sănătății pe pagina sa oficială de Facebook, în care este reprezentată Catedrala mitropolitană din Timișoara, fără crucile de pe turle”, transmit reprezentanții eparhiei.

„De altfel, nu este prima dată când catedrala noastră, emblemă a Timișoarei și a Banatului, este reprezentată fără crucile așezate pe turle, ca simbol al biruinței asupra răului și nu este prima dată când Centrul eparhial ia atitudine împotriva unor astfel de reprezentări grafice trunchiate”, se adaugă în comunicat.

Arhiepiscopia cere modificarea graficului în conformitate cu realitatea.

„Pentru buna informare a opiniei publice precizăm, totodată, că lăcașul mitropolitan al Timișoarei apare în postarea Ministerului Sănătății fără acordul nostru, fapt pentru care adresăm factorilor responsabili din această înaltă instituție a statului solicitarea de a reface imaginea postată cu prezentarea completă și corectă a Catedralei mitropolitane din Timișoara, monument istoric și de arhitectură bisericească, apreciat la nivel național și internațional”.

Surse foto: Marko Aragian / Flickr (foto catedrală); Ministerul Sănătății (grafic)

Comentarii Facebook


Știri recente