Miniproiect filantropic la Făgăraș

În cadrul Concursului Național de miniproiecte de educație social-filantropică, „Copilul învață iubirea lui Hristos”, s-a derulat la Făgăraș miniproiectul „Să învățăm împreună bucuria de a dărui”, implementat de Parohia Făgăraș II, în parteneriat cu Colegiu Național „Aurel Vijoli” – Școala Specială Făgăraș, reprezentată de profesoara de religie Ileana Pandrea și Școala Generală nr. 2, reprezentată de profesoara de religie Georgeta Chiriloiu.

În prima etapă, elevii de la cele două școli, împreună cu cadrele didactice, au confecționat obiecte decorative de primăvară, mărțișoare și felicitări de Paști și au foste oferite în Duminica Ortodoxiei, credincioșilor prezenți în Biserica „Brâncoveanu”. Copiii au fost răsplătiți pentru munca lor cu o sumă consistentă de bani, care transformați în alimente, fructe și legume, aveau să aducă multă bucurie în casele unor oameni nevoiași.

Împreună cu doamnele profesoare angajate în proiect și un grup de copii de la Școala Generală nr. 2, s-au vizitat patru familii aflate în nevoi. Ultima activitate derulată în cadrul proiectului a fost Sfântul Maslu oficiat la Școala Specială din cadrul Colegiului „Aurel Vijoli”, iar acțiunea a fost numită „Taina Sfântului Maslu, bucurie și speranță”, după cum ne informează mitropolia-ardealului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…