Mii de măşti, mănuşi, cizme, saltele şi viziere oferite de Episcopie pentru două spitale din Vaslui

Episcopul Ignatie al Huşilor a vizitat joi două spitale din judeţul Vaslui, unde a făcut o serie de donaţii. Donaţiile fac parte din Campania  „Împreună ajutăm spitalele din Vaslui” derulată de Episcopia Hușilor și Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Prima unitate medicală vizitată a fost Spitalul Municipal „Elena Beldiman” din Bârlad, unde au fost oferite echipamente de protecție medicală.

Astfel, în gestiunea spitalului au intrat 800 de măști de protecție, 600 de perechi mănuși, cizme albe de cauciuc și saltele antiescare.

Apoi, ierarhul s-a îndreptat către Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” din Huși care a primit 1000 de măști și 172 de viziere.

Episcopul Huşilor a binecuvântat şi încurajat personalul medical care luptă în această perioadă împotriva pandemiei.

„Să îi avem în dragostea inimii noastre pe medicii, rezidenţii, asistenţii medicali, care lucrează în condiţii de presiune, surmenaj, oboseală psihică şi mai ales cu resurse materiale specifice (aparatură medicală, ustensile medicale, echipament, medicamente) sensibil diminuate”.

„Efortul lor, fără nicio rezervă,  merită, cu asupra de măsură, rugăciunea, recunoştinţa şi mulţumirea noastră. Ei săvârşesc, prin priceperea, experienţa şi dăruirea lor, cea mai autentică liturghie pe altarul suferinţelor, ezitărilor, bolii şi nesiguranţei aproapelui nostru”.

De la începutul instăurării stării de urgenţă din cauza noului coronavirus, Episcopia Huşilor a ajutat în mod subtanţial şi constant spitalele din judeţul Vaslui.

Citeşte şi:

Foto credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…