COVID-19 | În Episcopia Hușilor se înființează comitete de sprijin comunitar pentru persoanele în situații de risc

În contextul epidemiei COVID-19, Centrul Eparhial, Protopopiatele și Parohiile înființează comitete locale care vor identifica și sprijini persoanele în carantină sau izolare, vârstnicii, bolnavii cronic, anunță episcopia printr-un comunicat de presă.

Toți cei 42 de angajați ai Asociației Filantropia Ortodoxă Huși se vor implica în acțiunile de sprijin de la nivelul comunităților (la Bârlad, Huși, Ghermănești, Fălciu și Boțești), asigurând alimente și medicamente pentru vârstnici și persoane care vor avea nevoie de ajutor.

Preoții parohi vor ajuta comitetele locale să identifice aceste persoane, vor organiza un plan concret de răspuns la solicitările lor și îl vor pune în practică. Împărțirea ajutoarelor se va face cu respectarea tuturor normelor igienice prevăzute de contextul actual.

În această perioadă, preoții din episcopia Hușilor oferă la cerere asistență religioasă în biserică și la domiciliu, cu respectarea strictă a normelor sanitare. Preoții nu vor mai efectua vizita pastorală tradițională la credincioși, numită și „Molitva Paștilor”.

„Reiterăm îndemnul de a spori rugăciunea și faptele bune și de a nu ne pierde liniștea și credința în Dumnezeu, stări pe care trebuie să ne străduim să le transmitem tuturor celor cu care intrăm în contact”, menționează comunicatul.

Există câteva numere de telefon la care oamenii pot cere ajutor:

Centrul Eparhial Huși – 0746.894.280 (Pr. Vladimir Beregoi), 0767.470.048 (Secretariat)

Protopopiatul Vaslui – 0740.657.576 (Pr. Adrian Chirvasă)

Protopopiatul Huși – 0769.223.070 (Pr. Marius Cătălin Antohi)

Protopopiatul Bârlad 0769.223.073 (Pr. Vasile Lăiu)

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sfântul Nicolae prevestește bunătatea lui Moș Crăciun sau iubirea milostivă a lui Dumnezeu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a asistat marți la Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Palatul Patriarhiei. În cuvântul rostit…