Spitalul municipal din Bârlad a primit 5000 euro din partea Episcopiei Huşilor

Episcopia Huşilor, prin Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” Huşi, a donat Spitalului Municipal „Elena Beldiman” din Bârlad suma de 5.000 de euro pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie.

Suma a fost oferită, cu sprijinul mai multor binefăcători, în condiţiile în care această unitate spitalicească va prelua cazurile persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Acţiunea vine în continuarea efortului Episcopiei Huşilor de a fi alături de principalele spitale din judeţ în lupta cu pandemia de Covid-19.

„Să îi avem în dragostea inimii noastre pe medicii, rezidenţii, asistenţii medicali, care lucrează în condiţii de presiune, surmenaj, oboseală psihică şi mai ales cu resurse materiale specifice sensibil diminuate”, a declarat Episcopul Ignatie al Huşilor.

„Efortul lor, fără nicio rezervă,  merită, cu asupra de măsură, rugăciunea, recunoştinţa şi mulţumirea noastră. Ei săvârşesc, prin priceperea, experienţa şi dăruirea lor, cea mai autentică liturghie pe altarul suferinţelor, ezitărilor, bolii şi nesiguranţei aproapelui nostru” , a spus părintele Episcop.

În urmă cu o săptămână, eparhia a donat 20.000 euro Spitalului Judeţean de Urgenţă din Vaslui pentru achiziţionarea unui aparat pentru depistarea Covid-19.

De asemenea, Episcopul Ignatie a pus la dispoziţia Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui o ambulanţă oferită episcopiei de Crucea Roșie Bavareză.

Sursă foto: Hotnews

Comentarii Facebook


Știri recente