Mihai Neşu a fost alături de tinerii sportivi din Sânnicolau Român la competiţia care îi poartă numele

Mihai Neșu a fost invitatul special al competiţiei care îi poartă numele și la care au participat joi copii și tineri cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani din Sânnicolau Român.

Cupa Mihai Neșu este un minicampionat de fotbal, aflat la prima ediţie, care a reunit anul acesta 11 echipe din tot atâtea parohii din Protopopiatul Oradea: Oradea-Velența I, Oradea-Sfântul Apostol Andrei, Sânnicolau Român, Hidișelu de Sus I, Palota, Sânmartin, Nojorid II, Husasău de Criș, Tilecuș, Vârciorog și Aleșd I.

Fiecare echipă a fost însoțită de preotul paroh, iar la eveniment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei.

După ce s-au jucat meciurile stabilite, a sosit momentul decernării premiilor.

Parohiile Sânnicolau Român (locul I), Aleșd I (locul II), Hidișelu de Sus I (locul III) au primit cupe și premii, iar toți ceilalți participanți au primit diplome de participare.

De asemenea, organizatorii competiției și câțiva sponsori au oferit o sumă de bani Fundației Mihai Neșu din Oradea, înființată și coordonată de fostul sportiv orădean.

În cadrul acestei fundații funcționează „Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii” ocrotit de Sfântul Ierarh Nectarie, unde 130 de copii din Oradea și județul Bihor, dar și din alte județe, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, cu diferite dizabilități neuromotorii, beneficiază de tratamente specifice de recuperare și terapie, cu ajutorul unor cadre medicale specializate: therasuit therapy, kinetoterapie, logopedie, terapie ocupațională și hidroterapie.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente