Mihai Eminescu, omagiat la Şcoala Primară şi Gimnaziul „Varlaam Mitropolitul“

În fiecare an, pe data de 15 ianuarie, Mihai Eminescu, „Luceafărul poeziei româneşti“, ajunge la inimile celor care îl omagiază. Anul acesta se împlinesc 165 de ani de la naşterea celui mai mare poet român, iar la Şcoala Primară şi Gimnaziul „Varlaam Mitropolitul“, versurile eminesciene au devenit subiect de serbare generală.

Nici bine nu s-au întors din vacanţă elevii de la Şcoala Primară „Varlaam Mitropolitul“, că au şi primit o temă foarte frumoasă, care i-a încântat peste măsură. Ei au fost provocaţi să compună un catren şi apoi să rostească, la unison, alături de învăţători şi profesori, poezii din opera poetului Mihai Eminescu. „Ne-am dorit să ne unim într-un cuget pentru a celebra ziua de 15 ianuarie. Fiecare dintre noi a învăţat câte o strofă dintr-o poezie şi vom face un recital chiar de ziua poetului“, ne-a declarat învăţătoarea Maria Anton. Copiii de la „Varlaam Mitropolitul“ vor şi picta, iar lucrările colorate şi catrenele vor fi expuse, cu o zi înainte de sărbătoarea „Luceafărului“, în holul şcolii. Un juriu le va alege pe cele mai inspirate, iar mâine, 15 ianuarie, va avea loc un spectacol.

Pregătiri sunt de zor şi la Gimnaziu, unde elevii au fost invitaţi să expună, în eseuri, fragmente referitoare la prietenia lui Eminescu şi a lui Ion Creangă şi au fost provocaţi să arate principalele direcţii ale poeziilor eminesciene. „Este un proiect care va dura trei zile. Ne pregătim de ceva timp, ca să iasă totul aşa cum trebuie. Aniversările marilor scriitori sunt importante“, a adăugat prof. Anamaria Timofti.

Comentarii Facebook


Știri recente