Mihai Eminescu omagiat la Centrul Cultural-Pastoral ,,Gavril Drugănescu”, Protoieria Bolintin

Astăzi, 15 ianuarie 2015, cu prilejul Zilei Naționale a Culturii și a comemorării a 165 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, în Biserica Mănăstirii ,,Izvorul Tămăduirii”, din cadrul Centrului Cultural-Pastoral ,,Gavril Drugănescu”, Protoieria Bolintin, a avut loc, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, un simpozion dedicat poetului neamului.

La eveniment au participat elevi de la Școala Nr. 1 din Stoenești, îndrumați de doamna profesor Badea Nicoleta, cărora li s-au alăturat și elevii de la Școala nr. 3 din Palanca, îndrumați de doamna profesor Mehedințu Gianina.

În deschiderea evenimentului Părintele Protoiereu Nicușor Beldiman a evocat opera și personalitatea poetului Mihai Eminescu, evidențiind importanța sa covârșitoare pentru cultura română.

În continuare, elevii fiecărei școli participante au recitat poezii ale marelui poet, au vizionat o prezentare Power-point în care cadrele didactice de la cele două școli au subliniat diferite aspecte din opera şi viaţa marelui poet, iar mai apoi, au pus în scena o piesă de teatru după versurile poeziei ,,Luceafărul”.

Acest simpozion deschide seria de evenimente ce vor avea loc în anul 2015 la Centrul Cultural-Pastoral Gavriil Drugănescu, din Protoieria Bolintin, an dedicat misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Sfântului Ioan Gură de Aur şi marilor păstori de suflete din eparhii.

La final, toți cei prezenți au luat parte la o agapă, iar tuturor elevilor le-au fost oferite iconițe și dulciuri, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente