Micii pelerini de la Parohia Coarnele Caprei, Protopopiatul Hârlău

Parohia Coarnele Caprei, Protopopiatul Hârlău, a organizat miercuri, 10 aprilie 2013, o excursie la câteva dintre așezările monahale din județul Iași, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Pelerinajul, intitulat „Excursie de vis la mănăstiri”, a fost organizat la inițiativa părintelui paroh Imanuel Liviu Crauciuc pentru copiii care participă la orele catehetice din cadrul proiectului „Hristos împărtășit copiilor”. „Am început cateheza pentru copiii din parohia noastră din acest an în prima săptămână din Postul Mare. Atunci le-am promis copiilor că cei care se vor implica mai mult la aceste ore vor fi răsplătiți. M-am gândit la o excursie la mănăstirile din Iași și din jurul acestui oraș. Am reușit să organizăm acest pelerinaj gratuit pentru a-i încuraja pe copii și pentru a vedea frumusețile mănăstirilor noastre”, a spus pr. paroh Imanuel Liviu Crauciuc. Unul dintre locurile pe care micuții din Coarnele Caprei l-au îndrăgit este Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” – Bucium, Protopopiatul Iași 2. Aici, după ce s-a servit masa, a avut loc un concurs pe teme religioase cu premii oferite de părintele paroh Dumitru Carp.

Micii enoriași din parohia Coarnele Caprei au vizitat Catedrala mitropolitană din Iași, Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi”, Mănăstirea Galata, Mănăstirea Bucium, Mănăstirea Hadâmbu și Mănăstirea Cetățuia. Iată câteva dintre impresiile micilor pelerini: „Mi-a plăcut foarte mult la Catedrala mitropolitană din Iași care, deși e în renovare, arată minunat. Am admirat cu toții splendoarea broderiei în piatră de la Mănăstirea Sfinților Trei Ierarhi. Am rămas impresionată de frumusețile mănăstirilor, de icoanele pe care le adăpostesc și am văzut câtă credință au avut înaintașii noștri zidind aceste biserici”, a declarat Elena Rusu, care participă frecvent la orele de cateheză de la biserica parohiei Coarnele Caprei.

„Primul popas a fost la Mănăstirea Hadâmbu. Era atât de frumos, de parcă ziceai că ești în altă lume. M-am simțit ca în rai. Mi-a plăcut foarte mult în părculețul «Bucuria copiilor», unde am văzut lebede, păuni, struți și alte animale”, a spus Vasile Alexandru. „Am fost așteptați la Mănăstirea Cetățuia cu masa caldă. Mâncarea a fost delicioasă. Am mers în biserică, unde am cântat la icoana Maicii Domnului. Apoi am admirat orașul Iași de la înălțimea zidului care înconjoară mănăstirea”, a declarat și Mihaela Horga.

„Am fost primiți cu multă căldură sufletească de maicile de la Mănăstirea Galata. Stavrofora Macrina Lazăr, stareța mănăstirii, ne-a oferit cărți de rugăciuni și iconițe. Apoi am vizitat atelierul de veșminte, iar la ieșire am intrat în fosta temniță a mănăstirii”, a mărturisit Mirela Alungulesei.

Comentarii Facebook


Știri recente