Mesajul de pace al religiilor premiat la Oslo: Părintele Ioan Sauca va primi Premiul Bridge Builder

Comitetul norvegian „14 August” a anunțat vineri la Centrul Nobel pentru Pace din Oslo că anul acesta va premia trei lideri religioși pentru construirea de punți de comunicare între religii. Unul dintre ei este Părintele Ioan Sauca, Secretar General Interimar al Consiliului Mondial al Bisericilor.

Anunțul a fost făcut de Aamir Sheikh, secretarul general al Comitetului „14 August” de la Oslo și de Kjersti Fløgstad, Director Executiv al Centrului Nobel pentru Pace.

Comitetul acordă Premiul „Brobyggerprisen” – Bridge Builder Award – persoanelor și instituțiilor care contribuie la construirea de punți de comunicare între persoane, națiuni și societăți – atât în Norvegia, cât și în restul lumii.

Anul acesta, premiul se acordă pentru trei dintre cei mai importanți lideri religioși ai religiilor monoteiste: Părintele Profesor Ioan Sauca, Secretar General Interimar al Consiliului Mondial al Bisericilor, Michael Melchior, Rabin Șef al Norvegiei și lider al Inițiativei pentru Pace Religioasă din Israel, și liderului musulman Muhammad Bin Abdul Karim Al-Issa.

„Este timpul să transmitem un mesaj clar de pace lumii, un mesaj despre importanța colaborării într-o atmosferă de respect, dragoste și toleranță față de diferențele dintre noi, mesaj fundamental al celor trei religii monoteiste”, a motivat juriul alegerea celor trei premiați.

Premiul Bridge Builder va fi înmânat în cadrul unei ceremonii organizate la Oslo în data de 25 august.

Sursa foto: Nobel Peace Center, Oslo

Comitetul „14 August” s-a înființat în 2003 pentru a celebra Ziua Pakistanului în Norvegia și a reduce distanța dintre comunitatea pakistaneză și cea norvegiană din această țară. Comitetul se implică în dezbateri la nivelul societății, susținând reducerea distanței și neînțelegerilor dintre culturi.

Vezi și:

Foto credit: Forumchretienlyon2018.org

Comentarii Facebook


Știri recente