Mesaje Anul Nou 2020 | Episcopul Macarie, îndemn la discernământ în valorificarea timpului

„Dacă numărătoarea anilor este relativă, trecerea timpului este certă. Fiecare an, fiecare lună, fiecare săptămână, fiecare zi, fiecare oră, fiecare minut și fiecare clipă care vin sunt daruri de la Dumnezeu pentru a ne câștiga mântuirea”, a semnalat Preasfințitul Părinte Macarie în prima zi a noului an.

De sărbătoarea „Tăierea împrejur a Domnului” și „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord a oficiat Privegherea de noapte cu Sfânta Liturghie în Paraclisul Centrului Episcopal din Stockholm, Suedia, informează centrul eparhial.


Făcând din timp un aliat pentru a câștiga mântuirea, ierarhul a spus că nu facem altceva decât „să cultivăm pacea, dragostea, bunătatea și mila între noi”.

În contrast cu folosirea timpului cu discernământ, Preasfinția Sa a semnalat pericolele care ne „tocesc atenția pe care o acordăm clipelor dăruite nouă pentru mântuire”.

„Vrăjmașii mântuirii caută să ne jefuiască de acest timp dăruit nouă pentru pocăință și să ne abată de la ținta vieții noastre, propunându-ne acest contract cu lumea: Dă-mi sufletul tău și al celorlalți din familia ta pentru a-ți da în schimb senzații tari care să te facă să uiți de adevărata ta menire, care să-ți amuțească glasul conștiinței și zvâcnetul inimii tale”, a spus Episcopul Macarie miercuri.

Urarea Preasfinției Sale din finalul omiliei rostite s-a axat pe dobândirea unei „inimi bune și sensibile” pe care la rândul nostru să o împărțim și celor ce însetează după adevăr.

Toate acestea le putem realiza numai „prin purtarea de grijă a Preamilostivului Dumnezeu, ocrotirea Maicii Domnului și cu ajutorul sfinților”, a evidențiat Episcopul pelerin.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente