Menirea Bisericii este aceea de a ne pregăti pentru sărbătoarea continuă din Împărăția Cerurilor: Episcopul Sofronie al Oradiei

Episcopul Sofronie le-a vorbit sâmbătă credincioşilor orădeni despre menirea Bisericii şi a evidenţiat că această insituţie divino-umană are rolul „de a ne pregăti pentru sărbătoarea continuă din Împărăția Cerurilor”.

În cuvântul rostit la Biserica Sfinţii Trei Ierarhi din Oradea, Preasfinţia Sa a precizat că „dacă noi trăim sărbătorile acestea cu intensitate, ne pregătim și sufletul să fie într-o stare de sărbătoare”.

Starea de sărbătoare, a spus ierarhul, „înseamnă primirea lui Dumnezeu în viața noastră, primirea lui Dumnezeu în brațele noastre duhovnicești”, ceea ce ne face să fim asemenea cu Dreptul Simeon.

Alături de Preasfinţitul Părinte Sofronie au slujit profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Episcop Dr. Vasile Coman şi de la Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu, în prezenţa studenţilor şi elevilor de la cele două instituţii de învăţământ.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala universitară Psalmodia Varadiensis a Facultății de Teologie Ortodoxă din Oradea, dirijată de pr. Habil. Mihai Brie, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, omilia după pericopa evanghelică a fost rostită de pr. Doru Fer, cadru didactic la Facultatea de Teologie, informează Episcopia Oradiei.

Părintele profesor a vorbit despre semnificaţiile duhovniceşti ale praznicului împărătesc al Întâmpinării Domnului şi a evocat aspecte din viața și activitatea Sfinților Trei Ierarhi, „modele demne de urmat pentru orice creștin, ale căror opere, adevărate comori ale teologiei ortodoxe, rămân mereu actuale și asupra cărora se cuvine să ne aplecăm pentru a ne îmbogăți sufletește”.

La final, Preasfințitul Părinte Sofronie a felicitat pe cei doi preoți ai parohiei Sfinții Trei Ierarhi din Oradea, dimpreună cu credincioșii, pentru frumoasa lucrare ctitoricească și misionară pe care o împlinesc.

De asemenea, el i-a îndemnat pe cei prezenţi ca, în perioada din anul bisericesc ce urmează a începe peste puțină vreme, perioada specială a Triodului, „să se concentreze a fi mai aproape de Dumnezeu și să Îl primească pe Dumnezeu în viața lor, dar într-un mod abstract, ci în mod direct, prin pregătirea și primirea, după rânduială, cât mai des, a Preacuratelor Taine ale lui Hristos”.

În încheierea cuvântului său, Episcopul Oradiei a adresat clerului, cadrelor didactice, studenților, elevilor şi credincioșilor prezenţi urări de ani mulți și binecuvântați, sănătate şi putere de muncă în slujirea Bisericii noastre străbune şi a neamului românesc.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente