Membrii echipajului SMURD care s-a prăbuşit la Iași au fost pomeniți la 14 ani de la tragedie

Membrii echipajului SMURD care s-a prăbuşit acum 14 ani la Iași au fost pomeniți joi în apropierea Aeroportului Iași, informează Mediafax.

La troiţa ridicată în memoria primului echipaj SMURD Iaşi a avut loc o slujbă de pomenire şi au fost depuse coroane de flori.

„Acum ne aducem aminte cu pioșenie de jertfa celor care au căzut în anul 2006 și bineînțeles recunoaștem jertfa lor deosebită în slujba semenilor. Ne dorim cu toții ca amintirea lor să rămână veșnic vie și ne vom aduce de fiecare dată aminte de acest sacrificiu suprem pe care ei l-au făcut în împlinirea datoriei pe care o au zi de zi”, a spus Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

„Am reușit împreună să aducem un omagiu eroilor noștri, acei eroi care au făcut sacrificiul suprem pentru semenii lor și care acum zboară și îmi place mult să cred că își continuă zborul nu cu aripi de oțel, ci cu aripi de îngeri”, a declarat, la rândul său, cdor. Ionuț Șonea, comandantul Unității Speciale de Aviație Iași.

La comemorare au participat cei care duc mai departe munca celor două echipaje care au murit pe 9 ianuarie 2006 şi pe 6 iunie 2016, pentru ca alţe persoane să trăiască.

Echipa de la Iaşi, formată din cadre medicale a SMURD şi piloţi ai Unităţii Speciale de Aviaţie, este singura din ţară care a pierdut două echipaje în accidente aviatice.

Foto credit: Profimedia

Comentarii Facebook


Știri recente