Medici şi teologi au discutat la Bistriţa despre tehno-științele și provocările lumii contemporane

Teologi, medici și specialiști din toată țara au discutat săptămâna aceasta la Bistrita despre știință și credință în postmodernism. Atelierele au avut loc în cadrul Seminarului Internațional de Medicină și Teologie, aflat la cea de-a 17-a ediţie.

Evenimentul, a debutat luni, 15 mai 2018  și s-a desfășurat  timp de două zile, în saloanele Hotelului Metropolis din oraș, informează Radio Renaşterea.

În cadrul seminarului, au fost vernisate două expoziții de pictură, avându-i ca autori pe profesorii Claudia-Cosmina Trif și Marcel Muntean,  de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

De asemenea, in prima zi printre conferențiari s-a numărat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat,  președintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, şi preşedintele Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, Vasile Cepoi.

Marți, 15 mai 2018, cea de-a doua zi a lucrărilor a debutat cu un Te Deum oficiat în saloanele Hotelului Metropolis din Bistrița, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului.

După un scurt cuvânt de bun venit, de la ora 9:30 au debutat lucrările simpozionului moderate de ÎPS Andrei, Ioan Chirilă, Ștefan Florian, Mircea Gelu Buta și Pavel Chirilă sub genericul Tehno-științele și provocările lumii contemporane.

Omilia a fost rostită de Ierarhul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

Foto credit: Radio Renaşterea

 

Comentarii Facebook


Știri recente