Masa Bucuriei în Parohia Albacete, Spania

Anul trecut de hramul parohiei a fost demarat un proiect social- misionar intitulat sugestiv „Masa Bucuriei”, prin care s-a încercat să se aducă în mijlocul credincioșilor o veche tradiție apostolică, aceea de a servi împreună masa după oficierea Sfintei Liturghii, după cum ne-a precizat pr. paroh Sebastian Cătălin Hogea.

Răspunsul extrem de pozitiv al enoriașilor a dat speranțe că cei două mii de ani scurși de la Nașterea lui Hristos, Mântuitorul nostru, sunt mereu actuali. De aceea, la propunerea preotului paroh, membrii consiliului parohial au aprobat în luna ianuarie 2013, să fie extins acest gen de activități pe parcursul întregului an calendaristic în curs, mai precis să fie o „Masă a bucuriei” în fiecare lună.

În martie s-a considerat benefic de către toți că Duminica Lăsatului Sec de carne este cea mai potrivită pentru bucuria de a fi împreună pentru câteva ore. După oficierea Sfintei Liturghii au fost sfințite prinoasele gătite cu multă dăruire ca mulțumire lui Dumnezeu pentru binefacerile primite, dar și pentru părinții și frații ce nu mai sunt. Fiecare masă de acest gen are o tematică culinară dinainte anunțată.

Comentarii Facebook


Știri recente