Mărțișoare pentru bolnavii din Mediaș

Un grup de 15 copii din Mediaș, îndrumați de preotul Flaviu Fleșer și mai mulți voluntari, au confecționat peste 150 de felicitări și mărțișoare, ce vor fi împărțite femeilor internate dintr-o unitate medicală din Mediaș, precum și credincioaselor care participă la slujbele de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfinții Transilvăneni”, informează „Ziarul Lumina”.

Atelierul de lucru în care s-au confecționat felicitările și mărțișoarele a avut loc în penultima zi a lunii februarie, la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfinții Transilvăneni” din cimitirul medieșean. Felicitările confecționate au fost împodobite de copii cu floricele, poezii și urări de bine la sosirea primăverii, atelierul fiind un exercițiu de creativitate, menit să aducă elevilor entuziasmul specific unei activități dedicate acestor zile unice.

Felicitările și mărțișoarele realizate cu multă dăruire de elevii medieșeni vor fi împărțite credincioaselor internate la Unitatea Medico-Socială subordonată Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Mediaș, dar și tuturor credincioaselor care frecventează slujbele religoase oficiate la biserica din Mediaș.

Rugăciuni și convorbiri duhovnicești

Elevii s-au implicat într-un mod deosebit la această activitate ce a durat două ore. Ambianța duhovnicească a fost creată de audierea unor albume de cântări psaltice, iar la începutul și sfârșitul activității s-a rostit o rugăciune.

Pe parcursul lucrărilor, copiii au adresat diferite întrebări cu tematică religioasă, prin care s-a deschis un adevărat dialog duhovnicesc, după cum ne-a spus părintele paroh Flaviu Fleșer.

„Sunt mulțumit și totodată impresionat de acești minunați copii, care sperăm să crească frumos sub omoforul bisericii. Ne dorim să devină lumină într-o lume atât de întunecată din pricina înmulțirii lucrurilor ce ne întunecă mințile și sufletele. Egoismul rușinos ne face să uităm de toți cei care ne înconjoară, în special de semenii noștri aflați în suferință”, a spus părintele Fleșer.

Comentarii Facebook


Știri recente