Marșul pentru viață, la Cluj-Napoca

Pe 21 martie 2015, clujenii vor putea milita din nou împotriva avortului prin participarea la Marșul pentru Viață, anunță radiorenasterea.ro. Evenimentul este organizat de mai multe asociații laice și religioase, între care și Asociația Studenților Creștini Ortodocși, filiala Cluj-Napoca. Ediția din acest an se desfășoară sub sloganul „Fiecare viaţă este un dar”.

Participanții se vor întâlni în Piaţa Unirii din Cluj, unde, în deschidere, se vor ruga împreună. Cei care doresc vor putea face mărturii legate de experiența sau părerea lor cu privire la avort. Cu mesaje pro viață ei vor porni apoi pe traseul din centrul oraşului. Scopul principal al manifestării îl reprezintă susținerea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi până la moartea naturală. Totodată, este o afirmare a familiei tradiționale și a valorilor acesteia, care sunt temelia unei societăți solide și sănătoase.

La acest marş sunt chemaţi să participe copii, tineri, studenţi, adulţi şi familii intregi, toţi cei care cred că avortul în toate formele lui, este o fărădelege în faţa lui Dumnezeu şi o pierdere a vieţii, si vor să fie glasul celor peste 400 de copii avortaţi zilnic în Romania, dintre care 16 numai în Cluj.

Până în prezent, marşul va fi organizat în următoarele oraşe: Bistrița, Dorohoi, Cluj-Napoca, Galați, Deva, Hârlău, Iași, Pașcani, Piatra-Neamț, Bacău, Târgu-Jiu, Constanța, Timișoara, Zalău, Aiud, Alba Iulia, Ocna Mureș, Arad, Brașov, Buzău, Câmpia Turzii, Turda, Sf. Gheorghe, Târgoviște, Craiova, Giurgiu, Ploiești, Satu Mare, Fălticeni, Vicovu de Sus, Lugoj, Slatina, Corabia, Drăgănești-Olt, Balș, Caracal, Călărași, Suceava, Oradea, Mediaș și Năsăud.

Comentarii Facebook


Știri recente