“Marșul pentru viață” la Bistriţa-Năsăud

Tinerii creştini din judeţul Bistriţa-Năsăud vor ieși în stradă cu scopul de a pleda pentru dreptul la viață și oprirea avorturilor. Împreună cu preoții din oraș, la care se vor alătura medici, profesori, elevi şi membri ai societăţii civile, vor lua parte sâmbătă, 21 martie 2015, la “Marșul pentru viață”, eveniment organizat anul acesta în peste 40 de orașe din țară printre care și Cluj-Napoca, potrivit Radio Renaşterea.

Participanții doresc să tragă astfel un semnal de alarmă asupra numărului din ce în ce mai mare de avorturi ce au loc zilnic în țara noastră, peste 400. Cei ce se implică an de an în această acțiune susțin valorile creștine ale familiei, necesare pentru o societate sănătoasă și prosperă.

Potrivit coordonatorului Asociației „Filantropia Ortodoxă”, filiala Bistrița, Pr. Marius Pintican, locul de întâlnire va fi la biserica de „la Coroana” sau de la Protopopiat, unde se va oficia o scurtă rugăciune pentru sufletele tuturor copilașilor avortați. Se vor ține cuvântări cu privire la impactul negativ ce îl are avortul asupra mamei, dar și a întregii familii. Cu mesaje pro viață se va porni într-un marș prin centrul orașului până la biserica ce poarta hramul „Sfânta Ana” de la Big, unde se va oficia o slujbă de parastas.

Evenimentul este susţinut de protopopiatul ortodox Bistriţa, Asociaţia Tinerilor Creștini Ortodocşi Bistriţa, Beclean şi Năsăud, Asociaţia Culturală „Sfântul Pahomie de la Gledin” şi Asociaţia „IMPACT” Bistriţa.

Comentarii Facebook


Știri recente