Marș pentru viață în peste 27 de orașe ale țării

Mai multe asociații și fundații ale societății civile, în colaborare cu instituții și comunități religioase, organizează sâmbătă, 23 martie, „Marșul pentru Viață”. Scopul evenimentului este afirmarea dreptului la viață, susținerea familiei tradiționale și a valorilor acesteia pentru formarea unei societăți solide și sănătoase, informează Ziarul Lumina.

În apropierea zilei de 25 martie, când sărbătorim vestea cea bună a zămislirii în pântecele Preacuratei Fecioare Maria a Fiului lui Dumnezeu, se organizează, concomitent, în peste 27 de localități din țară „Marșul pentru Viață”. În fiecare an, amploarea acestui eveniment este tot mai mare, datorită oamenilor care înțeleg și afirmă că, încă din momentul concepției, mama este purtătoare a unei ființe. Mesajul-manifest adresat publicului în acest an al „Marșului pentru Viață” este „Iubește-i pe amândoi! Asumă, ajută, adoptă!”, o invitație la implicare întru sprijinirea femeilor însărcinate, constrânse să apeleze la avort din cauza indiferenței și a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiați.

Din cauza celei mai ridicate rate de avort dintre toate țările Uniunii Europene și degradării accentuate a importanței familiei, peste 70 de organizații nonguvernamentale au trimis o petiție principalelor instituții ale statului, prin care solicită adoptarea unei legislații favorabile vieții și familiei, precum și a unor programe de educație coerente.

„Marșul pentru Viață” din România se dorește a fi un eveniment similar celui din marile orașe ale lumii, precum San Francisco, Washington, Toronto, Paris, Bruxelles, Berlin și Budapesta. La București, „Marșul pentru Viață” va începe sâmbătă, 23 martie, ora 12:00, de pe platoul din fața Cercului Militar Național (intersecția Calea Victoriei cu Bd. Elisabe-ta). La Iași, pe lângă marșul care va avea loc de la ora 16:00, punct de întâlnire Universita-tea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”, se organizează expoziția „Copilul Speranță”, la Palas (Atrium), și un concert coral și instrumental susținut de către elevii Colegiului Național de Artă „Octav Bănci-lă”, în Parcul Palas, ora 17:00. Mai multe informații despre „Marșul pentru Viață” se pot accesa pe pagina de internet www.marsulpentru-viata.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente