Marș de Ziua Copilului, la Iași

Câteva sute de tineri, copii, părinți și preoți au participat, sâmbătă, de Ziua Copilului, la un marș pe străzile Iașului, încercând să atragă atenția asupra copiilor care nu au mai apucat să se bucure de darul vieții, din cauza avorturilor.

În fiecare an, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR) – filiala Iași a organizat o serie de manifestări sub genericul „1 iunie – Ziua copilului născut și nenăscut”. La ediția din acest an, sâmbătă, de la ora 18:00, tineri, copii, părinți și preoți au organizat un marș pe străzile Iașului, încercând, astfel, să atragă atenția asupra copiilor care nu au mai apucat să se bucure de darul vieții, din cauza avorturilor, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

„Prin intermediul proiectului Dreptul la Viață, derulat de ASCOR, încercăm să-i responsabilizăm și să-i sensibilizăm pe tineri, în mod special, cu privire la implicațiile pe care acest fenomen, care cunoaște o amploare deosebită în ultimii ani, le are asupra fiecăruia dintre noi și asupra comunității din care facem parte”, a spus președintele ASCOR Iași, Dimitrie Barabulă.

„Copiii noștri să fie mai atenți și mai responsabili decât am fost noi”

La acțiunea de sâmbătă au participat câteva sute de persoane, care au ținut în mâini pancarte cu mesaje împotriva avortului. Marșul pentru viață a pornit din parcul Copou și s-a încheiat în fața Catedralei mitropolitane, unde participanții au format, din lumânări aprinse, o cruce în memoria copiilor care nu au mai apucat să se bucure de darul vieții.

„Nu este suficient doar să avem o ținută de buni creștini, ci este obligatoriu să fim și mărturisitori. Ne-am adunat în acest marș pentru a face auzit țipătul mut al copiilor nenăscuți care pier, zilnic, prin maternitățile din întreaga lume. Dacă vorbim de exemplul particular al Iașului, din păcate, statisticile arată că suntem «fruntași» la numărul de avorturi. Vrem să atragem atenția în special asupra faptului că viața, acest dar extraordinar pe care îl primim de la Dumnezeu, începe încă din pântece. Un copil este o comoară și o aripă spre veșnicie”, a spus una dintre tinerele participante la marșul pentru viață.

„Am venit la această acțiune pentru a face cunoscută suferința unui părinte care a trecut prin tragedia sufletească a avortului. Îmi doresc de la copiii noștri să fie mai atenți și mai responsabili decât am fost noi când eram tineri. Era perioada comunistă, noi poate nu știam lucrurile acestea, dar acum nu cred că se mai poate invoca scuza că n-am știut. Eu sunt mamă, nu vreau să mai trec niciodată prin așa ceva și am să regret pentru o viață întreagă păcatul pe care l-am făcut”, a spus, cu lacrimi în ochi, una dintre doamnele prezente la acțiunea inițiată de ASCOR Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente