MApN a încheiat recepția lucrărilor la Monumentul Eroilor „Crucea Caraiman”. Tur virtual

Ministerul Apărării Naționale a finalizat recepția lucrărilor de restaurare, reabilitare și conservare a ,,Crucii comemorative a eroilor români din Primul Război Mondial”.

Lucrările propriu-zise s-au derulat în perioada 2018-2020, pe o durată de 11 luni, preponderent în perioada caldă.

Având în vedere condițiile meteorologice specifice amplasamentului aceste construcții, situată la 2.291 m altitudine, anul 2021 a fost rezervat pentru analizarea comportamentului lucrărilor de restaurare și remedierea deficiențelor apărute pe timpul iernii, precum și pentru soluționarea unor observații tehnice formulate de Comisia de recepție, explică MApN într-un comunicat de presă.

Tur virtual

Expoziția amenajată în soclul monumentului va putea fi vizitată în perioada iunie-octombrie a fiecărui an.

De asemenea, monumentul și expoziția pot fi vizitate într-un tur virtual 3D aici.

Proiectul de restaurare, reabilitare și conservare a Crucii de pe Caraiman a fost cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Valoarea proiectului este de 19.159.031,29 lei, dintre care 15.946.043,78 lei reprezintă finanțare din fonduri europene, iar 3.212.987,51 este valoarea cofinanțării proprii pentru cheltuieli eligibile și neeligibile.

Foto credit: MApN

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…