MApN a încheiat recepția lucrărilor la Monumentul Eroilor „Crucea Caraiman”. Tur virtual

Ministerul Apărării Naționale a finalizat recepția lucrărilor de restaurare, reabilitare și conservare a ,,Crucii comemorative a eroilor români din Primul Război Mondial”.

Lucrările propriu-zise s-au derulat în perioada 2018-2020, pe o durată de 11 luni, preponderent în perioada caldă.

Având în vedere condițiile meteorologice specifice amplasamentului aceste construcții, situată la 2.291 m altitudine, anul 2021 a fost rezervat pentru analizarea comportamentului lucrărilor de restaurare și remedierea deficiențelor apărute pe timpul iernii, precum și pentru soluționarea unor observații tehnice formulate de Comisia de recepție, explică MApN într-un comunicat de presă.

Tur virtual

Expoziția amenajată în soclul monumentului va putea fi vizitată în perioada iunie-octombrie a fiecărui an.

De asemenea, monumentul și expoziția pot fi vizitate într-un tur virtual 3D aici.

Proiectul de restaurare, reabilitare și conservare a Crucii de pe Caraiman a fost cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Valoarea proiectului este de 19.159.031,29 lei, dintre care 15.946.043,78 lei reprezintă finanțare din fonduri europene, iar 3.212.987,51 este valoarea cofinanțării proprii pentru cheltuieli eligibile și neeligibile.

Foto credit: MApN

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…