Mântuitorul Hristos ne transmite tuturor că avem nevoie de lumină – Arhiepiscopul Ciprian

Arhiepiscopul Ciprian le-a spus credincioşilor prezenţi duminică la Biserica „Tuturor Sfinţilor” din Buzău că „Mântuitorul Hristos ne transmite tuturor că avem nevoie de lumină”.

„Avem nevoie nu numai de lumina de la soare, ci și de lumina dumnezeiască, pe care El ne-o dăruiește tuturor. Important este să ne deschidem și mintea, și sufletul și să ne facem vrednici de a primi această lumină dumnezeiască, pentru că doar în lumină și în adevăr ne putem simți cu toții împliniți și împăcați sufletește”.

„În lumină și în adevăr, vom reuși să păstrăm și unitatea de credință, și unitatea de neam, pentru care s-au jertfit, pe câmpurile de luptă, atâția înaintași ai noștri”, a evidenţiat Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

Lăcașul de cult, cunoscut și sub numele de „Eroilor”, a fost sfințit de duminică de IPS Ciprian în urma unor importante lucrări de renovare, efectuate între anii 2017-2018.

Slujba de târnosire a fost urmată de Sfânta Liturghie. În continuare, a fost oficiat și un parastas pentru ctitorii și slujitorii sfântului lăcaș, precum și pentru eroii neamului, trecuți la cele veșnice.

La eveniment au participat sute de buzoieni, alături de reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale, dar și ai Armatei.

Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei a oferit răspunsurile la strană.

Biserica având hramurile „Duminica Tuturor Sfinților” și „Sfântul Ioan Rusul” a fost ridicată în perioada 1927-1929, după planul arhitectului Grigore Grigorescu, la inițiativa unui comitet de doamne creștine, coordonat de generalul Traian Epure, în cinstea și spre pomenirea eroilor români, a celor 220 de ofițeri și 6600 de ostași ai Diviziei a 5-a Buzău care s-au jertfit în Războiul pentru reîntregirea neamului, între anii 1916-1919.

Din cauza bombardamentelor din anul 1944, precum și a cutremurelor din 1977 și 1986, sfântul lăcaș a suferit avarii semnificative.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente