Mântuitorul este icoana desăvârșită a pelerinului – PS Varlaam la Pelerinajul de Florii din Ploiești

Mântuitorul Hristos „a cărui Împărăție nu este din lumea aceasta” și Care s-a născut ca om într-o călătorie este icoana desăvârșită a pelerinului, a precizat Preasfințitul Părinte Varlaam la finalul Pelerinajului de Florii din Ploiești.

Mii de credincioși și sute de clerici din Protopopiatele Ploiești Sud, Ploiești Nord, Câmpina, Urlați și Vălenii de Munte au rememorat Intrarea Domnului în Ierusalim și au făcut o mărturisire de credință prin participarea la Pelerinajul de Florii pe străzile Ploieștiului, sâmbătă, 20 aprilie 2019, începând cu ora 17:00.

Lor le-a spus Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul că Mântuitorul trebuie să le fie icoană desăvârșită și model:

„Mântuitorul este icoana desăvârșită a pelerinului, a cărui Împărăție nu este din lumea aceasta, El care s-a coborât din cer și a primit să se facă om ca pe noi oamenii, prin moartea și învierea Sa să ne readucă în sânul Părintelui Care ne-a adus la existență”, a spus ierarhul.

„El, Care a devenit pelerin în momentul zămislirii Sale, în ziua Bunei Vestiri, El care s-a născut ca om în timpul unei călătorii”, a continuat Preasfinția Sa.

Dar nici după naștere n-a încetat Iisus Hristos să fie pelerin, trebuind să se refugieze de frica lui Irod în Egipt, a remarcat PS Varlaam Ploieșteanul. Mai mult, în fiecare an cel puțin la sărbătoarea Paștilor, Mântuitorul a mers cu Preasfânta Sa Maică și cu Dreptul Iosif la Templul din Ierusalim.

„Iată acum că Mântuitorul intră ca pelerin pentru ultima oară în Cetatea Sfântă” a spus ierarhul în Biserica „Sfântul Vasile cel Mare”, destinația Pelerinajului de Florii din Ploiești.


Procesiunea condusă de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a desfășurat pe traseul Parohia „Sfântul Gheorghe – Vechi”, bulevardul Independenței, Palatul Administrativ, Parohia „Sfântul Ioan”, bulevardul Republicii, Parohia „Sfântul Vasile”.

Vezi și: Mii de bucureșteni au rememorat Intrarea Domnului în Ierusalim

Foto: captură video Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente