Manifestări religioase și culturale dedicate Sfinților Martiri Brâncoveni în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Vineri, 15 august 2014, de la ora 7.30, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, va oficia slujba de târnosire sau sfințire mare a bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Râmnicu Sărat, important monument de artă brâncovenească de la sfârșitul secolului al XVII-lea, după cum ne informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

În continuare, Întâistătătorul Eparhiei de la Curbura Carpaților, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va săvârși Sfânta Liturghie pe un podium amplasat în vecinătatea locașului de cult, precum și un parastas pentru ctitori.

La final, va fi lansată monografia intitulată „Biserica Adormirea Maicii Domnului din Râmnicu Sărat, ctitorie brâncovenească”.

Vineri seara, începând cu ora 19.00, la Catedrala arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” și „Sfinții Trei Ierarhi” din Buzău, grupul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin” al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei va susține un concert de muzică bizantină închinat Sfinților Martiri Brâncoveni.

Comentarii Facebook


Știri recente