Manifestări pentru susținerea vieții la Maternitatea din Arad

Asociația Filantropia Arad a Arhiepiscopiei Aradului a derulat, ieri, 25 martie 2013, la sărbătoarea Bunei Vestiri, în cadrul Proiectului „Alege Viața”, o campanie de informare și de susținere pentru viață la Spitalul de Obstretică și Ginecologie „Traian Vuia” din Arad, a precizat Profesoara Carmen Crișan, coordonatorul proiectului.

Avortul reprezintă un fenomen social atât la noi în țară, cât și în străinătate. Efectul acestuia se resimte în primul rând prin rata scăzută a natalității. România este o țară cu o rată deosebit de mare a avorturilor de aproximativ 75% din numărul total de sarcini, ocupând primul loc în Europa din acest punct de vedere. În ultimii 10 ani s-au înregistrat peste 11 milioane de avorturi, aproape jumătate făcute de femei tinere, până în 30 de ani – și vorbim aici doar de întreruperile de sarcină declarate, raportate de către spitalele de stat.

În general se afirmă că principala cauză pentru aceasta situație este recesiunea economică, lipsa posibilităților materiale pentru creșterea unui copil etc. Cu toate acestea, avortul nu poate rămâne o soluție pentru femeile aflate în criza emoțională datorită sarcinii nedorite, date fiind numeroasele sale efecte secundare atât în plan fizic, psihoindividual, cât și social.

Pe plan psihoindividual, avortul lasă în sufletul femeii o rană adâncă atacând însăși esența identității ei – aceea de a fi mamă, de a aduce pe lume viața, fiind afectată atât pe plan fizic cât și pe plan social, rata mare a avorturilor ducând la o scădere drastică a natalității și implicit la îmbătrânirea populației motiv serios de îngrijorare chiar și pentru autoritățile de stat.

„Scopul proiectului „Alege Viața” este promovarea valorilor vieții și ale familiei cu dorința de a preveni avortul în conformitate cu principiile creștin ortodoxe, considerând că fiecare persoană născută sau nenăscută are dreptul la viață”, după cum a precizat prof. Carmen Crișan.

În cadrul campaniei derulate ieri la Maternitatea din Arad, profesoara Carmen Crișan, asistentul social Capriș Ștefan și preotul Gabriel Vladu, au distribuit iconițe, Biblii, pliante și afișe care promovează dreptul la viață al copilului nenăscut, purtând totodată convorbiri folositoare cu tinerele mame și cu cele aflate în diferite situații dificile.

Comentarii Facebook


Știri recente