Manifestări dedicate Zilei Internaționale a Copilului

Mai multe asociații și parohii din Mitropolia Moldovei și Bucovinei organizează, în acest sfârșit de săptămână, evenimente dedicate Zilei Internaționale a Copilului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Protopopiatul Hârlău organizează astăzi, de la ora 11:30, concursul „Toacă-n suflet, cânt în cer”, ediția a III-a, dedicat Zilei Internaționale a Copilului. La acest concurs sunt invitați copiii din parohiile Protopopiatului Hârlău. După cum ne-a relatat pr. Nicolae Crăciun, protopop al Protopopiatului Hârlău, la competiție vor concura aproape 50 de copii. „De la ora 12:00 va avea loc parada portului popular pe traseul Protopopiatul Hârlău – Biserica «Sfântul Gheorghe». Fiecare participant va trebui să poarte costum național. La final se vor oferi premii și diplome din partea Protopopiatului Hârlău”, a declarat pr. protopop Nicolae Crăciun.

Fundația „Solidaritate și Speranță” organizează mâine, de la 11:00, la Casa de Cultură a Studenților din Iași, concertul caritabil „Zâmbește, copile!”. ASCOR – filiala Iași organizează, în perioada 1-2 iunie 2013, programul „1 Iunie – Ziua copilului născut și nenăscut”. Mâine, de la ora 9:00, membrii asociației, dar și studenții ieșeni vor participa la Sfânta Liturghie, care va fi oficiată de la ora 9:00 la Catedrala mitropolitană din Iași. De la ora 14:30, va avea loc o expoziție de poze și impresii pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt din Iași.

În Piața Unirii din Iași se va aprinde la ora 21:00 o cruce de lumânări în memoria copiilor născuți și nenăscuți. Duminică, 2 iunie, de la ora 17:00, se va desfășura „Marșul vieții” pe traseul Parcul Copou – Catedrala mitropolitană din Iași.

ATOR – filiala Piatra Neamț va organiza, mâine, de la ora 16:00, „Marșul pentru viață!”. Traseul va fi: Spitalul Județean Neamț – Teatrul Tineretului. Marșul se va derula cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. „Scopul acestei acțiuni este de a informa și sensibiliza opinia publică în ceea ce privește susținerea dreptului la viață”, a spus pr. Nicolae Nicău, coordonatorul ATOR – filiala Piatra Neamț.

La sediul Protopopiatului Săveni va avea loc mâine, de la ora 14:00, o nouă ediție a concursului „Copilul în familie și biserică”. La competiție s-au înscris 40 de copii din 15 parohii ale Protopopiatului Săveni, la cele trei secțiuni: toacă, poezie și desen. Juriul concursului va fi compus din preoți cu experiență în activitatea catehetică, precum și din profesori de limba română și desen.

Comentarii Facebook


Știri recente