Manifestări cultural religioase la Baia Mare

La Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, cu binecuvântare și în prezența Preasfințitului Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, s-a desfășurat sâmbătă, 25 mai 2013, de la ora 9:30, manifestarea cultural – religioasa „De la Înviere la Înălțarea”, ediția a XIII-a și „Olimpiada de meșteșuguri artistice tradiționale” – faza județeană, organizate de către Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, pe secțiunile: icoane pe sticlă, icoane pe lemn, desene, creații literare, meșteșuguri artistice tradiționale, grupuri vocale cu pricesne și teatru religios.

La acest eveniment au participat cu interes, bucurie și entuziasm un număr de 240 de elevi din 35 de colegii, licee și școli gimnaziale din județul Maramureș, potrivit episcopiammsm.ro. Elevii calificați pe primul loc la secțiunile icoane pe sticlă, icoane pe lemn, meșteșuguri artistice tradiționale, vor participa la etapa națională a Olimpiadei de meșteșuguri artistice tradiționale, unde anul școlar precedent, elevii maramureșeni au obținut rezultate deosebite, concretizate în 2 premii doi și 4 premii trei. Acțiunea se înscrie în suita de manifestări dedicate anului omagial al Sf. Împărați Constantin și mama să Elena, cei întocmai cu apostolii cinstiți.

Partenerii acțiunii sunt: Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Satmarului, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, Casa Corpului Didactic Maramureș. Coordonatorii acestor manifestări au fost inspectorii școlari: prof. Dr. Amelia Bănica și pr. prof. Florin Hoban.

Comentarii Facebook


Știri recente