Manifestări cultural-artistice de Ziua Copilului în Eparhia Dunării de Jos

Sâmbătă, 1 iunie 2013, de Ziua Internațională a Copilului, în cadrul Așezământului filantropic eparhial „Sfântul Vasile cel Mare” din municipiul Galați, au avut loc cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, ample activități religioase, cultural-artistice și educaționale, intitulate sugestiv „Edificiul vieții omului de azi, temelia educației copilului de ieri”, după cum ne-a menționat Pr. Gabriel Molocea.

Programul s-a desfășurat cu participarea mai multor grădinițe, școli și licee din municipiul Galați, care au susținut diferite programe artistice, scenete, muzică și dansuri populare, poezii, iar elevele asistate din cadrul Centrului Rezidențial de Fete al Așezământului „Sf. Vasile cel Mare” au prezentat sceneta religioasă ” Puntea”, adaptare după poezia lui Ioan Ioanide.

Printre participanți și invitați s-au numărat elevi și copiii ai Grădiniței Nr. 4 „Lizuca” – Galați, ai Grădiniței „Parfumul Teilor”, Galați, Colegiului Național „Costache Negri” – Galați, Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale „Speranța”, Centrului Rezidențial de Fete „Sfântul Vasile cel Mare”, Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, trupa „Katarsis” a Liceului CFR, precum și Corul „Alegria” din Galați

Astfel, întreaga manifestare de Ziua Copilului a adunat la Așezământul „Sfântul Vasile cel Mare” din municipiul Galați, peste 300 de copii și elevi de la grădinițele și școlile din oraș.

În încheiere, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a intrat într-un emoționant dialog sufletesc cu cei mici, tâlcuind pentru nivelul lor de înțelegere învățăturile desprinse din sceneta religioasă „Puntea”.

De asemenea, au fost rostite rugăciuni pentru părinți și copii, după care le-au fost oferite daruri ce au constat în rechizite, dulciuri, cărți de rugăciuni și iconițe.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a binecuvântat masa de prânz oferită celor 70 de copii din Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale „Speranța”.

Activități similare s-au desfășurat și în centrele de zi de la parohiile „Sfântul Mina”, „Sfântul Ierarh Spiridon” și „Sfântul Antonie cel Mare” din Galați, precum și la grădinița parohială din localitatea Ireasca, jud. Galați.

Aflată în centrul municipiului Galați, într-o clădire reprezentativă pentru eparhie, Asociația filantropică creștin-ortodoxă Sfântul Vasile cel Mare din Galați se află sub egida Arhiepiscopiei Dunării de Jos și adăpostește un centru rezidențial pentru 25 de fete, un centru multifuncțional de servicii sociale, „Speranța” pentru 75 de copii ce provin din familii defavorizate, și un centru medical ocrotit de Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian.

Comentarii Facebook


Știri recente