Mănăstirea Voroneț și-a sărbătorit hramul

IPS Arhiepiscop Pimen a slujit ieri la Mănăstirea Voroneț din județul Suceava, iar PS Calinic Botoșăneanul a oficiat Liturghia Darurilor mai înainte sfințite la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Târgu Neamț. La aceste slujbe au participat numeroși credincioși, care s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos.

Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a săvârșit ieri Liturghia Darurilor mai înainte sfințite la Mănăstirea Voroneț cu prilejul hramului frumoasei mănăstiri ocrotite de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, informează „Ziarul Lumina”.

Străvechea așezare monahală a îmbrăcat straie de sărbătoare. La slujbă au participat numeroși credincioși veniți din satele învecinate, mulți dintre ei îmbrăcați în costume populare.

În prima parte a cuvântului de învățătură rostit cu acest prilej, IPS Pimen a explicat importanța săvârșirii Liturghiei Darurilor mai înainte sfințite, apoi a făcut referire la Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, în timpul căruia au avut loc numeroase persecuții împotriva creștinilor. „Perioada persecuțiilor a fost epoca de aur a Bisericii noastre. Apoi a urmat perioada de libertate a creștinilor, datorită Sfântului Constantin cel Mare, pe care Biserica noastră îl cinstește anul acesta în mod deosebit”, a spus Înalt Preasfințitul Pimen, care a subliniat apoi importanța conservării și protejării Mănăstirii Voroneț, ctitorită în anul 1488 de Sfântul Voievod Ștefan cel Mare.

Numeroși credincioșila hramul Bisericii „Sf. Gheorghe” din Tg. Neamt

Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit ieri Liturghia Darurilor mai înainte sfințite la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Târgu Neamț. După cum ne-a relatat pr. Ioan Dogariu, protopop al Protopopiatului Târgu Neamț, la finalul slujbei, PS Calinic Botoșăneanul a citit mai multe rugăciuni de dezlegare. „Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de învățătură referitor la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Biserica «Sfântul Gheorghe» a fost neîncăpătoare de numărul mare de credincioși prezenți la slujbă. Oamenii au ascultat cu atenție cuvântul Preasfințitului Calinic Botoșăneanul. La slujba hramului au participat și reprezentanții oficialităților locale”, a spus pr. protopop Ioan Dogariu.

Comentarii Facebook


Știri recente