De sărbătoarea Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, mănăstirea Timișeni, din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei, și-a sărbătorit hramul. Slujbele religioase închinate Înaintemergătorului Domnului au debutat din ajunul sărbătorii, și au durat pe întreg parcursul nopții, sute de pelerini bănățeni îndreptându-și pașii spre așezământul monahal de la marginea localității Șag.
Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Preasfinția Sa a fost înconjurat de un impresionant sobor de preoți și diaconi, condus de pr. Dr. Ionel Popescu, vicar-administrativ al eparhiei.
La invitația Arhim Simeon Stana, exarhul mănăstirilor timișene, și din încredințarea Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic’Kinonia’, condus de arhid. Adrian Mazilița.
După cum ne informează mitropolia-banatului.ro, în cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul a subliniat importanța cinstirii așa cum se cuvine a zilei de pomenire a Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, prin săvâșirea de fapte bune, post, și rugăciune, urmând întru toate” glasul celui ce strigă în pustie”.
„Bunul Dumnezeu să vă dăruiască tuturor aleasă bucurie duhovnicească de la prăznuirea Sfântul Prooroc Ioan Boterzătorul și Înainte mergătorul Domnului, și trecând cu nădejde și credință peste toate greutățile vieții acesteia, să vă învrednicească de vedea slava cea strălucitoare a Mântuitorului nostru Iisus Hristos în veșnicia Raiului Să urmăm cu toții glasul Sfântului Prooroc Ioan Boterzătorul și să ne pregătim încă din viața noastră să-l primim pe Hristos, mai întâi aici, prin Sfânta Împărtășanie, care este arvuna vieții veșnice, și apoi în veșnicie, unde vom fi părtași deplini ai Împărăției lui Dumnezeu”, a menționat Preasfinția Sa.
În final, Ierarhul, a transmis tuturor credincioșilor, ostenitorilor și oștii monahale, condusă de stavrofora Casiana Șimon, binecuvântarea și dragostea părintească a Înaltpreasfnțitului Prărinte Mitropolit Nicolae.
După slujbă, toți cei prezenți au luat parte la o agapă frățească oferită de viețuitorii mănăstirii.
Hramul Sfintei Mănăstiri Timișeni reprezintă pentru credincioșii bănățeni în fiecare an, un adevărat prilej de întărire sufletească și sporire în urcușul duhovnicesc al fiecăruia, prin jertfa de a particpa alături de obștea monahală la sfintele slujbe, în priveghere și rugăciune către Bunul Dumnezeu.