Mănăstirea Sfinților Români din Capitală se pregătește de hram

Duminica a doua după Rusalii este închinată, în calendarul Bisericii noastre, Sfinților Români. Aceasta este o duminică specială în cursul anului bisericesc, urmând celei în care sunt cinstiți toți sfinții, cunoscuți și necunoscuți, pe care Duhul Sfânt i-a inspirat și ale căror vieți le-a călăuzit.

Neamul nostru a dat, în istoria de mai bine de 2000 de ani de viață creștină, sumedenie de martiri, cuvioși, ierarhi, mărturisitori care arată statornicia în credință și puterea Evangheliei vestite în locurile acestea de Sfântul Apostol Andrei.

Mănăstirea „Sfinților Români” din Capitală își sărbătorește duminică hramul. Credincioșii sunt așteptați la slujbele oficiate cu această ocazie în biserica așezământului monahal și pentru a se închina la moaștele aflate aici.

Sfânta Liturghie din ziua hramului va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, potrivit TRINITAS TV.

Construirea bisericii Mănăstirii Sfinților Români a început în anul 2003 și a fost finalizată în toamna anului 2006, prin purtarea de grijă a vrednicului de pomenire părinte Patriarh Teoctist.

Comentarii Facebook


Știri recente