Mănăstirea Nera | Tehnologia de printare 3D în laboratoarele Nera Plant

Mănăstirea Nera din judeţul Caraş-Severin a apelat recent la tehnologia de printare 3D, pe care au implementat-o în procesele tehnologice din laboratoarele sale.

În acest scop, Mănăstirea a achiziţionat pentru laboratoare, cunoscute ca şi produsele sale naturiste sub denumirea de Nera Plant, o imprimantă 3D.

Mohia Marina de la Mănăstirea Nera a relatat într-un interviu oferit pentru printam3d.ro care au fost motivele care au condus la achiziţionarea unui astfel de echipament electronic.

„Ne dorim să producem prototipuri/matrițe pentru noile noastre sticle și borcane din ceramică pe care le vom folosi ca recipiente pentru preparatele naturiste pe care le manufacturăm”.

„Faptul că această tehnică permite personalizarea produsului finit, fără costuri suplimentare și într-un timp relativ scurt, comparativ cu alte procedee, ne este de mare folos”.

„În plus, atunci dorești să dai viață unei idei originale, verificând și dezvoltând designul în toate amănuntele lui, printarea 3D pare cel mai potrivit procedeu”, a spus Maica Marina.

Monahia a făcut o scurtă prezentare şi a produselor obţinute datorită muncii celor peste o sută de măicuţe care vieţuiesc la această mănăstire.

„Pe lângă rugăciune, lucrarea de căpetenie a oricărui călugăr, principala activitate a maicilor de la Mănăstirea Nera este prepararea de produse naturiste: suplimente alimentare (siropuri, tincturi, capsule, ceaiuri, uleiuri, oțeturi, gemuri, miere, condimente), dar și o gamă de cosmetice bio (săpunuri solide și lichide, creme, deodorante, șampoane, loțiuni și ape de față)”.

„Toate produsele Nera Plant sunt manufacturate după reţete proprii, cu rădăcini în vechile leacuri tradiţionale şi mănăstireşti, în cele două laboratoare, Laboratoarele Nera Plant, ale așezământului monahal. Procesele de preparare urmăresc păstrarea proprietăţilor naturale ale plantelor folosite, căci plantele medicinale sunt un dar neprețuit al lui Dumnezeu pentru oameni”.

„Produsele Nera Plant au două mari calități: sunt manufacturate cu suflet, din inimă, cu rugăciune, iar în al doilea rând, sunt manufacturate din ingrediente naturale, cu grijă selectate, din plante culese de maici din zone curate și protejate de poluare”.

Interviul integral, în care sunt consemnate şi alte avantaje ale utilizării tehnologiei printării 3D, poate fi accesat aici.

Foto credit: printam3d.ro

Comentarii Facebook


Știri recente