Mănăstirea Calapodeşti şi-a cinstit ocrotitorul | „Sfântul Antipa este o icoană a pocăinței şi dascăl al rugăciunii”

În ziua sa de prăznuire, Sfântul Antipa a fost cinstit prin rugăciune în satul său natal, Calapodeşti din judeţul Bacău. Cu acest prilej, moaştele sale au fost aduse de la Catedrala din Roman, iar Sfânta Liturghie a fost oficiată de arhim. Serafim Huzdup, coordonatorul Sectorului Exarhat din cadrul administrației eparhiale.

În omilia sa, arhim. Serafim a evidenţiat viaţa aleasă, virtuţile, credinţa şi dinamica activitate misionară  a sfântului Antipa, prezentându-l pe acesta ca pe o „icoană a pocăinței, dascăl al rugăciunii, povățuitor în viața pământească și călăuzitor în viața cerească”.

Totodată, părintele Serafim a spus celor prezenţi că „moaștele Sfântului Antipa de la Calapodești dăruite personal Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim de părintele Petroniu Tănase de la Schitul Prodromu din muntele Athos acum câțiva ani”.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele stareț Pahomie a mulţumit Înaltpreasfințitului Ioachim, delegatului acestuia, părintele arhimandrit Serafim, părintelui protopop Ioan Negoiță, preoţilor împreună slujitori, oaspeţilor şi tuturor credincioşilor veniți din zonă și din județele vecine pentru „bucuria de a fi împreună în rugăciune la această sărbătoare închinată ocrotitorului Mănăstirii Calapodești, dar și al Eparhiei Romanului și Bacăului”.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Foto credit: Bogdan Zamfirescu/Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente