Mănăstirea Bucium din Iaşi organizează „Zilele Prodromiţei”

Mănăstirea „Tuturor Sfinților” Bucium din Iași organizează în perioada 11 – 12 iulie un eveniment închinat Maicii Domnului, numit „Zilele Prodromiței”, informează Doxologia. 

Joi, 11 iulie, începând cu ora 09:00, la așezământul monahal va avea loc un colocviu unde sunt invitați preoți profesori de la Facultatea de Teologie Iași.

Seara, de la ora 18.00, în sala „Justin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan, profesorul Vasile Manea va susține conferinţa cu tema „Primele imagini creștine”.

În ultima zi a evenimentului, de la ora 18:00,  va conferenţia Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul român al Europei de Nord.

Tema prelegerii susţinute la Ansamblul Mitropolitan este „Maica Domnului este printre noi – Sensurile Icoanei închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu”.

Icoana Prodromiţa

Icoana Maicii Domnului Prodromiţa (adică Înaintemergătoarea) este o icoană făcătoare de minuni „nefăcută de mână omenească”, din tezaurul Schitului românesc Sfântul Ioan Botezătorul – Prodromu de la Sfântul Muntele Athos.

Este cea mai importantă icoană a comunității românești de la Muntele Athos, pentru că sunt puține icoane nefăcute de mână omenească în toată lumea ortodoxă.

O copie a icoanei se află în Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Vezi aici programul liturgic prilejuit de hramul paraclisului CMN.

Foto credit: Arhivă Basilica

Comentarii Facebook


Știri recente