Mănăstirea bistriţeană de la Dobric îşi sărbătoreşte hramul

Mănăstirea din localitatea bistrițeană Dobric, protopopiatul Beclean, își sărbătorește hramul sâmbătă, 21 mai 2016, de praznicul Sfinților Împărați Constantin Elena. Sfânta Liturghie va fi oficiată și în acest an pe altarul de vară de Înaltpreasfințitul  Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, alături de un numeros sobor de preoți și diaconi, în prezența obștii monahale și a sute de credincioși.

Mănăstirea  închinată „Sfântului Evanghelist Luca” și „Sfinților Împărați Constantin și Elena” de la Dobric a fost înființată, ca un mic schit, în anul 1992. Un an mai târziu a devenit mănăstire. Biserica mare, aflată în construcţie, are hramul „Adormirea Maici Domnului”. Mănăstirea deține o bisericuţă din lemn cu hramul „Sfântul Evanghelist Luca”, în stil maramureşean, dar și un paraclis, închinat Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Pelerinii care vor ajunge  la Dobric vor fi ospătați, la final, cu sarmale pregătite de o familie de credincioși din localitate, subliniază reprezentanții Biroului de Presă al Eparhiei.

***

În cadrul cadrul așezământului monahal funcţionează de câţiva ani şi căminul de bătrâni „Aurel şi Dudica Milea”. Aici sunt primite bătrâne, care sunt abandonate de familie, cu pensii foarte mici, iar mănăstirea, pe cheltuiala ei, le poartă de grijă. În urmă cu trei ani, de sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, Mitropolitul Clujului, a pus piatra de temelie pentru Căminul pentru persoane vârstnice cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”. De asemenea, în prezent, se lucrează la construirea unei biblioteci, care va adăposti cele peste 40 de mii de volume din colecția mănăstirii.

Comentarii Facebook


Știri recente