Mănăstirea Bachkovo din Bulgaria a primit titlul de „Mănăstirea Deceniului”

Mănăstirea Bachkovo din Bulgaria a primit vineri titlul de „Mănăstirea Deceniului” în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Sofia. 

Distincţia oferită aşezământului monahal este parte a celei mai mari campanii de conservare și promovare a patrimoniului cultural și istoric din ţara vecină, intitulată „Minunile Bulgariei”. 

Titlul a fost acordat de comisarul bulgar pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret al UE, Maria Gabriel, şi transmis Episcopului Sionie de Veliko Tărnovo, stareţul mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” – Bachkovo. 

Oficialităţile participante la eveniment și-au exprimat bucuria și admirația pentru realizările aşezământului monastic și în mod special pentru facilitățile create pentru primirea şi călăuzirea duhovnicească a pelerinilor din Bulgaria şi din întreaga lume. 

Părintele stareţ şi obştea monahală au mulţumit pentru distincţia primită şi au apreciat-o ca „un imbold şi mai mare” de a continua eforturile de dezvoltare a istoricei mănăstiri, privind către viitor și cu grijă pentru fiecare suflet. 

Foto credit: Patriarhia Bulgariei


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente