„Mama anului”– eveniment parohial în Coslada,Spania

 

În Duminica Femeilor Mironosiţe, la parohia Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul din Coslada-Spania, începând cu anul 2015, se oferă după Sfânta Liturghie diploma „Mama anului” uneia dintre credincioasele comunităţii.

Premiul simbolic este oferit în semn de preţuire pentru preocuparea vieţii duhovniceşti personale şi familiale, grija pentru familie, pentru implicarea în viaţa liturgică şi filantropică a parohiei.

„Anul acesta, diploma şi trofeul au fost oferite doamnei Viorica Vascan, credincioasă a comunităţii, mamă a patru copii: Crina, Valentin, Cristiana şi Nectarie-Vlăduţ”, după cum subliniază pr. George Cimpoca, de la parohia Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul, Coslada (Spania).

***

Ocrotitorul spiritual al parohiei este Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul, cu pomenirea la 9 noiembrie în fiecare an. Proiectele desfăşurate de parohie sunt: Şcoala parohialăSfinţii Martiri Brâncoveni” şi  Şcoala catehetică parohială „Cuvântul care zideşte” pentru adulţi.

Un proiect care funcţionează din 2008 este Şcoala Parohială „Sfinţii Martiri Brâncoveni”, care în acest moment numără 35 de copii, grupaţi pe trei categorii de vârstă. Coordonatorul şcolii parohiale este dna preoteasă, prof. Gina Cimpoca. Programul şcolii este în ziua de sâmbătă a fiecărei săptămâni, iar în cadrul orelor de curs avem predarea cunoştinţelor elementare de catehism, limba şi literatura română, istoria românilor şi geografia României. Anual, cel mai silitor absolvent primeşte o bursă de 500 de Euro, iar primii trei elevi, în ordinea performanţelor şcolare, din fiecare grupă, beneficiază de tabără gratuită. Între activităţile extraşcolare sunt organizate excursii, participări la diverse activităţi comunitare şi parohiale.

Şcoala catehetică parohială „Cuvântul care zideşte” pentru adulţi. Începând cu ziua de duminică, 4 iulie 2010, în cadrul Parohiei „Sfântul Nectarie Taumaturgul” din Coslada (Madrid) au început cursurile Şcolii catehetice parohiale „CUVÂNTUL CARE ZIDEŞTE” pentru adulţi. Cursurile se susţin în fiecare duminică, după-amiază, începând cu orele 18.00 şi sunt precedate de slujba Paraclisului Maicii Domnului. În principal se urmăreşte prin desfăşurarea acestor cursuri însuşirea, de către participanţi, a cunoştinţelor elementare privind învăţătura de credinţă creştin-ortodoxă, educarea şi corectarea comportamentului moral prin cunoaşterea catehismului şi deprinderea practicării rugăciunii, a rânduielilor şi tradiţiilor specifice Bisericii Ortodoxe. La aceste cursuri sunt înscrise 50 de persoane.

Comentarii Facebook


Știri recente