Maica Domnului ne poate salva din încercarea grea prin care trecem. Arhiepiscopul Ciprian îndeamnă la rugăciune

Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei explicat, în omilia rostită vineri, de ce Maica Domnului este numită Izvorul Tămăduirilor și a îndemnat să-i cerem ajutorul pentru încetarea pandemiei. Cuvintele au fost rostite la slujba oficiată în biserica parohiei Sf. Ioan Botezătorul din cartierul Poștă.

„Ea s-a învrednicit să fie izvor al «Izvorului vieții», adică al Domnului nostru Iisus Hristos, căci, în realitate, El este izvorul tuturor tămăduirilor”, a spus episcopul subliniind că Hristos „a binecuvântat-o, însă, cu darul vindecării și pe Sfânta Lui Maică, pentru că ea a purtat în pântece fecioresc pe Însuși Dumnezeu Cel neîncăput”.

Părintele Arhiepiscop Ciprian a reiterat că „Maica Domnului a revărsat harul tămăduitor de boli asupra tuturor celor care au apelat cu credință la ajutorul ei, încă de la întemeierea Bisericii creștine” şi a îndemnat să-i cerem ajutorul în aceste clipe grele.

„Pentru că Maica Domnului a fost izvorul care L-a născut după trup pe Dătătorul vieții (…) se cuvine să o cinstim cu cântări duhovnicești, rugând-o să reverse asupra noastră harul izbăvirii din greaua încercare prin care trece astăzi poporul român și întreaga omenire”.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…