Maica Domnului cinstită în Episcopia Caransebeşului

Sute de credincioşi din Caransebeş au participat, în data de 14 august 2016, la evenimentele desfăşurate în Catedrala Episcopală Învierea Domnului şi Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul  din municipiu cu ocazia praznicului Adormirii Maicii Domnului, notează site-ul oficial al Episcopiei Caransebeşului.

Evenimentele au început la primele ore ale dimineţii atunci când a avut loc procesiunea cu icoana Maicii Domnului Portăriţa ce s-a desfăşurat de la Biserica Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş la Catedrala Episcopală. La procesiune a participat Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, alături de preoţii şi credincioşii din localitate. În continuare, a fost oficiată Sfânta Liturghie. La final, foarte mulţi dintre cei prezenţi s-au împărtăşit cu Sfintele Taine. De asemenea, credincioşii au primit pliante cu istoria icoanei făcătoare de minuni Portăriţa.

Am ţinut foarte mult ca şi Catedrala noastră din Caransebeş să aibă un odor de mare preţ, pe lângă sfintele moaşte ale sfinţilor ierarhi, care ocrotesc această eparhie, Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş şi Sfântul Andrei Şaguna. Astfel că o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului Portăriţa a fost pictată de călugării aghioriţi şi a stat în altarul Mănăstirii Vatoped din Sfântul Munte Athos timp de 40 de zile. Am adus-o din Sfântul Munte şi ea va rămâne definitiv în catedrala noastră episcopală spre cinstire şi închinare, pentru ajutor şi folos tuturor preoţilor şi credincioşilor care se vor ruga înaintea ei cu credinţă, evlavie şi cu multă dragoste, a subliniat Preasfinţitul Părinte Lucian.

Seara, Preasfinţitul Părinte Lucian a oficiat în Catedrala Episcopală slujba Vecerniei cu Litie şi Utrenia Praznicului, în cadrul căreia s-a cântat Prohodul Maicii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente