Mai mult decât mărțișoare: Darul unor liceeni din Tecuci pentru două familii de la sat

Zece elevi de la un liceu din Tecuci au dăruit aragazuri, frigidere, butelii şi aspiratoare, dar şi alimente neperisabile şi dulciuri pentru două familii fără posibilități materiale din localităţile Nicoreşti şi Fântâni, judeţul Galaţi. Bunurile au fost achiziționate cu banii obţinuţi din vânzarea unor mărţişoare făcute chiar de ei.

Elevi la colegiile „Spiru Haret” şi „Calistrat Hogaş”, dar şi membri ai Ligii Tineretului Creştin Ortodox Român, liceenii au gândit şi au dus recent la bun sfârşit activitatea social-filantropică „Dăruind vei dobândi” începută la finalul anului trecut.

În perioada Nașterii Domnului, ei au colectat nişte fonduri în urma colindelor pe care au decis să le doneze unor persoane aflate în dificultate. Pentru că suma nu era foarte mare, ca sprijinul oferit să fie unul consistent, au continuat activitatea prin confecționarea de mărțișoare.

În ajutorul celor zece tineri au sărit şi colegii lor de la cele două colegii tecucene amintite. Au fost confecţionate peste 1.000 de mărţişoare, care au adus o sumă semnificativă la bugetul campaniei caritabile.

Astfel, cele două familii identificate cu ajutorul preotului Mihai Roşu de la Protopopiatul Nicoreşti au primit în dar, la jumătatea lunii martie câte un aragaz, un frigider, o butelie şi un aspirator. De asemenea, elevii le-au oferit alimente, dulciuri, produse de igienă şi de curăţenie în valoare de circa 4.000 de lei.

Liceenii însoțiți de preoți la una dintre cele două familii ajutate. ©Mihai Roșu 

Liceenii au declarat pentru Adevărul că doresc să extindă activitățile caritabile şi să pună la punct, prin Liga tecuceană a Tineretului Creştin Ortodox Român, un atelier de hand-made cu caracter permanent.

Foto credit: Mihai Roșu

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sfântul Nicolae prevestește bunătatea lui Moș Crăciun sau iubirea milostivă a lui Dumnezeu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a asistat marți la Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Palatul Patriarhiei. În cuvântul rostit…