Maestrul Nicolae Botgros a fost sărbătorit la Sala Palatului

Maestrul Nicolae Botgros, cel care a dus frumusețea muzicii populare românești în toată lumea, a fost sărbătorit marți, 28 mai 2013, cu prilejul împlinirii a 60 de ani, la Sala Palatului din București, informează Ziarul Lumina.

Ca un răspuns la urările și florile celor aproape 5.000 de spectatori, maestrul a dăruit audienței un spectacol de excepție alături de colegii din Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii” din Chișinău, pe care o conduce de 35 de ani, și de personalități renumite din muzica folclorică românească și moldovenească: Irina Loghin, Sofia Vicoveanca, Dinu Iancu Sălăjanu, Gheorghe Zamfir, Niculina Stoican, Petrică Mâțu Stoian, Gheorghe Turda, Stana Stepănescu, Marcel Pavel, Cristina Spătar, Ovidiu Barteș, Ion Paladi și alții, precum și Corala bărbătească ortodoxă „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului.

Pentru contribuția la promovarea valorilor tradiționale românești în țară și în toată lumea, maestrul Nicolae Botgros a primit din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Ordinul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” al Patriarhiei Române. Distincția i-a fost înmânată maestrului de către părintele consilier patriarhal Nicolae Dascălu, directorul coordonator al Centrului de presă BASILICA al Patriarhiei Române, care a citit și mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, intitulat „Cine cântă mereu rămâne veșnic tânăr!”.

„Îi mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru că sunt conștient că de la El am primit acest dar deosebit!”, au fost cuvintele simple, dar încărcate de emoție ale maestrului Nicolae Botgros.

Comentarii Facebook


Știri recente