Macerata, Italia: Românii care și-au pierdut biserica în cutremurul din 2016 și-au sfințit noul lăcaș de cult

Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Chiril al Ierusalimului” – Macerata și-a pierdut biserica în urma cutremurului care a afectat centrul Italiei în 2016.

Anul următor, parohia a primit de la Arhiepiscopia Catolică din orașul Fermo un lăcaș de cult în localitatea Potenza-Picena care a necesitat lucrări de renovare pentru a fi adecvat slujirii.

După renovare, noua biserică a fost sfințită, la începutul acestei luni, de Episcopul Siluan al Italiei împreună cu Arhiereul vicar Atanasie de Bogdania.

La finalul slujbei, Episcopul Siluan le-a spus menbrilor parohiei că sunt chemați să devină, ei înșiși, Biserică, prin darurile Sfântului Duh primite la Sfântul Botez.

Preasfințitul Părinte Siluan a oferit parohului, preotul Oleg Bonari, precum și doamnei preotese Angela, „Crucea Episcopiei Italiei”.

La sfințire au participat autorități civile și religioase din localitate, care au adresat felicitări comunității pentru toate realizările.

Parohia Ortodoxă Română Macerata a fost înființată în anul 2010. Adresa bisericii sfințite sâmbăta trecută este: Chiesa Sant’Ubaldo, Contrada Garibaldi 172, Passo di Treia, Potenza-Picena.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente