M-a impresionat cât de adâncit era părintele în rugăciune, spune câştigătorul concursului Viaţa Bisericii în timp de pandemie

Mihai Alexe a câştigat concursul foto cu o imagine în care a surprins un moment profund de rugăciune: preotul din satul Lucieni, aplecat deasupra unei cruci de piatră din cimitirul comunităţii parohiale.

„Ce m-a impresionat cel mai mult în acel moment a fost cât de adâncit era părintele în rugăciune, încât am putut să-l surprind fără ca dumnealui să-și ridice fruntea plecată pe cruce”, a mărturisit Mihai, care se afla în cimitir pentru a aprinde o lumânare la mormântul tatălui său.

Locul acela este unul de mare însemnătate pentru credincioşii parohiei, deoarece are însemnătate istorică.

„Deseori părintele se roagă la această cruce, aici fiind Altarul fostei biserici, atestată încă din anul 1650. Așezată în calea domnitorului Vlad Țepeș, între Curtea Domnească din Târgoviște și Dealul Țepei, unde acesta își pedepsea dușmanii, a rămas peste veacuri loc de rugăciune pentru credincioșii parohiei noastre”, mărturisește autorul fotografiei.

Mihai nu s-a gândit atunci că va participa la un concurs foto cu imaginea respectivă.

„Am plecat cu gândul să păstrez fotografia şi să îmi aduc aminte peste ani de momentul de cumpănă, prin care am trecut toți din cauza pandemiei. Toate aceste lucruri m-au marcat profund și mi-au întărit credința, că prin rugăciunea părintelui Marian, în solitudinea sa, Dumnezeu ne va ocroti pe mine și pe semenii mei”.

Mihai Alexe, în redacţia Agenţiei de ştiri Basilica. Foto credit: Basilica.ro/Raluca Ene

Momentul imortalizat în acel loc sacru pentru comunitate i-a adus o mare împlinire sufletească, spune fotograful.

„De-a lungul timpului am avut foarte multe bucurii datorită pasiunii mele pentru fotografie, dar această fotografie mi-a adus una dintre cele mai mari bucurii și speranța că în Dumnezeu prin rugăciunea și vocea preoților, o să trecem cu bine peste toate încercările”.

În perioada pandemiei, spune Mihai, cel mai mult a contat „mângăierea și ocrotirea duhovnicească” oferită de preotul satului pentru fiecare credincios în parte. I-a rămas în suflet perioada pascală.

„A fost un moment impresionant, în timpul celei mai mari sărbători creștine, când fiecare podișcă din sat era luminată de o candelă cu lumină purtată de la sfântul mormânt. În liniștea nopții, rugăciunea părintelui răsuna ca o alinare peste casele cuprinse de evlavie”.

Viaţa Bisericii în timp de pandemie a fost primul concurs foto organizat de Agenția de știri Basilica. Află aici detalii despre ceilalți câștigători și premiile obținute.

Vezi și alte 30 de fotografii care au surprins viața Bisericii în timp de pandemie


 

Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos.

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente