Luna pentru viață 2022: Arhiepiscopia Râmnicului a organizat cu tinerii din eparhie o dezbatere despre maternitate

Cea mai recentă activitate din Luna pentru viață 2022 la Râmnicu Vâlcea a fost dezbaterea „Mame vulnerabile! Curajul de a-ți cunoaște vulnerabilitatea”.

Evenimentul a făcut parte dintr-o serie de activități de conștientizare pro-viață, dar și de sprijin concret pentru mame, organizate prin Centrul de Consiliere și Informare „Doamna Maria Brâncoveanu” al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Dezbaterea, la care au participat tineri din eparhie, a avut loc joi, la inițiativa doamnei Viorica Adriana Iancu, consilier social al eparhiei. Ea a vorbit în deschidere despre necesitatea de a dezbate cu tinerii temele referitoare la drepturile mamelor și copiilor.

Psihoterapeutul Elena Nora Rotomeza, care a coordonat discuția cu tinerii, a evidențiat că „nu poate exista curaj fără vulnerabilitate, rezolvare de probleme fără greșeli, luare de decizii etice fără incertitudine, creativitate fără o oarecare anxietate, incluziune și empatie fără transparență”.

„Dacă rezolvarea de probleme, procesul decizional, creativitatea și inovația, responsabilitatea și cooperarea, oferirea de feedback ori gestionarea conflictului sunt teme relevante, atunci vulnerabilitatea și curajul reprezintă teme de interes pentru tineri”, a concluzionat psihotereapeuta.

Psihoterapeutul Elena Nora Rotomeza. Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Evenimentul s-a încheiat cu proiecția filmului Alison’s Choice („Alegerea lui Alison”), o poveste despre o femeie în criză de sarcină.

Tot în cadrul Lunii pentru viață, vineri, la Râmnicu Vâlcea, a conferențiat Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului. Tema prelegerii sale a fost „Copilul – dar al lui Dumnezeu pentru părinți”.

Arhiepiscopia Râmnicului, prin Centrul de Consiliere și Informare „Doamna Maria Brâncoveanu”, a organizat mai multe evenimente și acțiuni pro-viață în cadrul Lunii pentru viață 2022:

  • Campania caritabilă „Sprijin pentru mame”, prin care sunt colectate scutece și lapte praf pentru a fi oferite mamelor care primesc ajutor din partea centrului;
  • Seminarul „Cum depășesc dependența emoțională? Lipsa de afecțiune. Efecte și soluții”, susținut de doamna psiholog Cristina Glonț;
  • Vizite la familii din comunitate.

Luna pentru viață 2022 va culmina și la Râmnicu Vâlcea, ca în toată țara, sâmbătă, 26 martie, cu Marșul pentru viață 2022. Anul acesta, Luna și Marșul pentru viață au tema: „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”.

Vezi și:

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente