Lumea de astăzi are tot mai multă nevoie de iubire, spune Arhiepiscopul Varsanufie

În omilia duminicală, Arhiepiscopul Varsanufie a îndemnat la milostenie şi la iubire faţă de aproapele, mai ales că societatea actuală duce lipsă de aceste virtuţi.

Să înmulțim, așadar, faptele noastre de milostenie, pentru că lumea de astăzi are tot mai multă nevoie de iubire, de revărsarea dragostei dumnezeiești și prin noi, prin fiecare.

„Să Îl vedem mereu pe Hristos prezent în aproapele nostru și să ne purtăm cu semenii noștri ca și cu Hristos Însuși”, a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie la slujba oficiată în Parohia Tomșani din Protopopiatul Horezu.

Ierarhul a explicat că „lipsa iubirii față de semeni aduce însingurarea care se transformă, după trecerea omului la cele veșnice, în adevărate chinuri ale iadului, pentru că te afundă în întunericul necunoştinţei, al imoralităţii şi al urii”.

Arhiepiscopul Râmnicului a vorbit despre cele două obstacole aflate în calea virtuţilor, „răutatea sufletului şi moleşirea voinţei”, şi a reamintit că „păcatul aduce cu sine o învârtoşare a inimii, întunecă mintea şi perverteşte voinţa”.

Toate acestea provoacă o închidere egoistă în sine a omului, ale cărui manifestări degenerează într-o iubire interesată, într-o iubire care te poartă către celălalt numai în cazul când acela îţi poate satisface propriile tale dorinţe, interesele tale proprii.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia Sa l-a hirotonit pe noul preot al parohiei, pr. Mihai Cârțan.

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…