Lucrări de reparație la acoperișul Bisericii Sfântul Pantelimon – Foișorul de Foc

La Biserica „Sfântul Pantelimon” – Foișorul de Foc din Protoieria II Capitală, grav afectată de incendiul din 9 ianuarie 2012, au început lucrările de înlocuire a turlelor. Turla cea mare a Pantocratorului a fost amplasată pe acoperișul bisericii ieri, 5 iunie, urmând ca în scurt timp să fie montată și turla mică din partea frontală, informează Ziarul Lumina.

După ce a fost înlăturat capacul provizoriu din zona cupolei, cu ajutorul unei macarale a fost montată noua turlă mare, realizată pe structură metalică, izolată cu vată minerală și îmbrăcată în plasă de Buzău și de rabitz. Imediat ce va fi montată și cea de-a doua turlă, acestea vor fi tencuite și finisate, urmând ca la interior să fie realizate lucrările de pictură. „Ne aflăm într-o zi foarte importantă a bisericii noastre, deoarece pe acoperiș s-a montat turla mare, care a fost doborâtă de incendiul din ianuarie 2012. Iată a trecut mai bine de un an și bucuria e mare pentru că truda și rugăciunea tuturor se văd împlinite. Turla este cea care arată direcția de vedere a omului către Dumnezeu. De aceea, parcă am fost văduviți în tot acest timp de acest necaz, dar iată că prin grija lui Dumnezeu și prin truda oamenilor s-a realizat acest pas important”, ne-a declarat părintele Marian Constantinescu, parohul Bisericii „Sfântul Pantelimon” – Foișorul de Foc.

Lucrările de reparație a acoperișului și de înlocuire a turlelor au fost executate de FC Edil-Construct SRL, sub coordonarea ing. Ștefan Cliseru, cu sprijinul financiar al Primăriei sectorului 2 Capitală.

După incendiul din ianuarie 2012, biserica parohiei a devenit improprie cultului. Cu un ajutor financiar în valoare de 50.000 de lei primit din partea Arhiepiscopiei Bucureștilor a fost reabilitat în regim de urgență interiorul bisericii, în vederea reluării activității liturgice. Credin-cioșii din comunitate s-au mobilizat și au reușit ca în doar câteva zile, până la sfârșitul săptămânii, să pregătească biserica pentru Sfânta Liturghie. Duminică, 15 ianuarie 2012, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a citit rugăciunea de binecuvântare și a sfințit pictura, icoanele și Sfânta Cruce de la Sfânta Masă din altar.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sfântul Nicolae prevestește bunătatea lui Moș Crăciun sau iubirea milostivă a lui Dumnezeu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a asistat marți la Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Palatul Patriarhiei. În cuvântul rostit…