Localitatea Ivănești din Protopopiatul Slobozia are un nou lăcaș de cult

Sfânta Cuvioasă Parascheva este ocrotitoarea lăcașului de cult, din localitatea Ivănești, pe care Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor l-a târnosit (sfințit) astăzi, 24 iunie 2015, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul.

Programul liturgic a început cu slujba de sfințire a lucrărilor exterioare, a urmat întocmirea Sfintei Mese, altarul de jertfă și a continuat cu sfințirea veșmântului iconografic și Catapeteasma sfintei biserici.

Din soborul slujitor au făcut parte şi preacuviosul părinte arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Florin Ionescu şi Nicuşor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte Cristian Ștefan Munteanu, Protopop de Slobozia, preoţi şi diaconi.

Membrii Coralei Sfântul Mina a Protopopiatului Slobozia au dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

La momentul predicii Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a vorbit despre Sfântul Ioan Botezătorul, a cărui naștere o prăznuim, despre lucrarea sa de vestire a Mântuitorului Iisus Hristos, despre modelul de viață și jertfelnicie pe care ni-l oferă nouă, celor de astăzi

Preasfinția Sa a acordat rangul de iconom preotului paroh Sorinel Cristinel Soare, pentru lucrarea jertfelnică desfășurată în ridicarea acestei biserici și în comunitatea parohială. Domnului Ion Iordănescu, ctitorul bisericii, Preasfinția Sa i-a dăruit „ Ordinul Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler”, iar domnului primar Stelică Gheorghe i-a oferit Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Biserica parohială a primit din partea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu o Sfântă Cruce de binecuvântare pentru a aminti despre acest popas duhovnicesc.

La acest moment duhovnicesc toţi credincioşii, copii, tineri, vârstnici, femei şi bărbaţi au avut bucuria unică, binecuvântată de Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce.

Comentarii Facebook


Știri recente