Liturghierul lui Constantin Brâncoveanu, la Muzeul de Artă

Redactat și miniat în urmă cu 300 de ani, Liturghierul Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu poate fi admirat în integralitatea sa, prin expunerea succesivă a tuturor filelor acestuia, în cadrul unei expoziții ce urmează traseul sinuos al unui labirint, la capătul căruia se găsește prețiosul manuscris, provenit din zestrea de valori a secției de Artă Veche Românească, din cadrul Muzeului Național de Artă al României.

Am pornit în itinerarul prin manuscris, ghidați de Carmen Tănăsoiu, conservator în cadrul secției de Artă Veche Românească a Muzeului național de artă, cea căreia, alături de colegele Emanuela Cernea, Lucreția Pătrășcanu, Oana Pădurețu, Puica Oprea și Manuela Popa, i se datorează existența expoziției, deschisă publicului până la finele lunii lui Gustar.

Mai multe detalii în „Ziarul Lumina”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…