Liturghie în limba română la Capela Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Vladimir” din New York

Prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi și a Pr. Dr. Chad Hatfield, Cancelarul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Vladimir” din New York, în data de 26 octombrie 2016, Sfânta Liturghie a fost săvârșită în limba română, pentru a doua oară de la fondarea instituției, a trasnsmis Alexandru Popovici, din partea Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Pr. Prof. Eugen Pentiuc, profesor de Vechiul Testament și prodecan al Facultății de Teologie „Sfânta Cruce” din Boston și profesor de Vechiul Testament și Limbi Semitice al Facultății „Sfântul Vladimir”. Răspunsurile la strană au fost date de către Pr. Adrian Budica (director al modulului „Clinical Pastoral Education”), Leonard Milea și Alexandru Popovici, teologi ai Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor Două Americi.

Săvârșirea Sfintei Liturghii in limba română în capela Facultății de Teologie „Sfântul Vladimir” din New York este un rezultat al semnării unui acord de cooperare între Facultatea de Teologie din New York și Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București.

Săvârșirea pentru a doua oară a Sfintei Liturghii în limba română în capela facultății noastre este un semn al continuității și dezvoltării cooperării dintre facultatea noastră de teologie din New York, Arhiepiscopia Ortodoxă Romînă din cele două Americi și Patriarhia Română, a declarat Pr. Chad Hatfield, Cancelarul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Vladimir” din New York.

Cu binecuvântarea și prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor Două Americi, doi studenți români au absolvit anul acesta cursurile de masterat ale Facultății de Teologie „Sfântul Vladimir”, urmând ca în viitor alții să poată beneficia de acordul de cooperare dintre cele două instituții teologice.

Ne bucurăm de existența acestui acord de cooperare și nădăjduim ca studenții  români care vor studia la Facultatea de Teologie „Sfântul Vladimir” să devină preoți misionari ai Arhiepiscopiei noastre din America, a declarat Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae.

St. Vladimir’s Orthodox Theological Seminary este o facultate de teologie ortodoxă ce funcționează sub patronajul Bisericii Ortodoxe din America (OCA).

 

Comentarii Facebook


Știri recente